Гострі кишкові інфекції

Версія для друкуВерсія для друку

   Гострі кишкові інфекції – це група захворювань, що протікають з ознаками інтоксикації і ураження шлунково – кишкового тракту.

       Основною причиною виникнення гострих кишкових інфекцій є елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання, тощо.

       При гострих кишкових інфекційних захворюваннях та харчових отруєннях ефективність профілактичних заходів залежить від рівня гігієнічних знань населення та дотримання ряду гігієнічних правил:
- Не вживати продукти і напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та недотримання термінів споживання.
- Зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін.
- Не купувати їжу на стихійних ринках або з рук у приватних осібъ

- Не вживати незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини

- Якщо Ви збираєтесь у подорож не слід брати продукти, що швидко псуються ( ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби)
- Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання.
- Перед приготуванням їжі та її вживанням завжди ретельно мити руки з милом, дотримуватись правил особистої гігієни.
- Для купання та відпочинку слід користуватися лише офіційно дозволеними пляжами. При купанні у водоймах слід уникати попадання води в рот.

Виконання цих нескладних правил і порад допоможе уникнути захворювання гострої кишкової інфекції і зберегти Ваше здоров’я та здоров’я Ваших близьких.
 

 

Наверх ↑